top of page

SILENT

Зајакнување на јазичните

вештини, комуникациски

компетенции

и зголемување на отпорноста на родителите кои немаат проблеми

со слухот, но имаат деца кои имаат проблеми со слухот.

Превземи акција со која ќе ни помогнеш да растеме

© MED-EL

Нашата иницијатива

Овој проект има за цел да ги поддржи родителите,браќата и сестрите, бабите и дедовците на глувите деца на нивното патување преку создавање едукативен материјал за целото семејство.

Mother and Son

Нашата мисија

Иако повеќе од 90% од глувите деца се родени од родители што слушаат, оваа група на деца најчесто се занемарува. Ние сакаме да ги зајакнеме семејствата и да ја подигнеме свеста за борбата со кои се соочуваат глувите деца и нивните семејства.

Online Studies

Новости

Нашиот тим од меѓународни партнери посотјано работи кон остварување на нашата мисија за поддршка и зајакнување на семејствата на глувите деца. Дознајте што сме направиле досега.

Mother and Daughter Communicating

Учествувај

Сакаме да слушнеме од вас и да работиме заедно кон нашите цели. Раскажете ни ги вашите искуства или споделете ги вашите идеи. Дознајте повеќе за тоа како да се придружите и да бидете дел од овој проект.

bottom of page